Jeugd

De jeugd is onze toekomst, dat is het motto van de jeugdcommissie van Sla Raak! Plezier hebben in het beoefen van de tennissport vinden wij bij onze club heel belangrijk. Zowel de recreatieve tennisser als de meer prestigieuze kunnen bij onze gezellige club terecht. Daarom is het goed dat je vanaf het begin deze sport goed aanleert.

Belangrijk is dan ook dat je- naast je lidmaatschap- ook tennistraining volgt. Tennisschool Gijs verzorgt de trainingen bij Sla Raak, dit kan individueel of in groepjes (Meer informatie hierover vindt u verder op deze website).

Lijkt tennis jou een leuke sport? Kom dan een keertje kijken tijdens de trainingen. Je bent van harte welkom!

Lees ook eens hieronder verder. Hier zie je wat wij allemaal doen!

Maike Wouters: Voorzitter, Selectie jeugd en inrichting trainingen junioren en senioren (samen met tennisschool Gijs) GOT junior, regio overleg
Pascal de Kort: 1e toernooiplanner Pareltjestoernooi / jeugd clubkampioenschappen, Jeugdcompetitie en Frietinstuif
Maikel Smulders: 2e toernooiplanner Pareltjestoernooi / jeugd clubkampioenschappenWorld Tour, Lentetoernooi
Frank Nabbe: Inkoper voor alle activiteiten, jeugdkamp, frietinstuif
Geert Jan Vollenbronck: Toernooileider Pareltjestoernooi / jeugd clubkampioenschappen
Floris Kwaks: Jong belegen toernooi
Hans Kwaks: Communicatie, Jong Belegen Toernooi, Regio overleg. Beheer: jeugd@slaraak.nl
Jill van Rooij: World Tour
Anouk Witens: World Tour

We zijn altijd op zoek naar hulpouders. Vind je het leuk om te organiseren en/of hand en spandiensten te verrichten tijdens jeugdactiviteiten? Dan zijn wij, de jeugdcommissie van Sla Raak heel erg blij met je hulp. Spreek een commissielid aan of mail naar jeugd@slaraak.nl

Om te trainen dien je lid te zijn van de vereniging.
Aanmelden dient te geschieden via het daarvoor bestemde inschrijfformulier ( zie onze website) en in te leveren bij de Ledenadministratie van Sla Raak.

Tennisschool Gijs verzorgt in 2 periode de trainingen bij Sla Raak.
Van begin april t/m september de zomer en oktober t/m maart de wintertrainingen. We hebben een divers aanbod voor junioren en senioren.
De inschrijvingen sluiten respectievelijk medio maart en medio september.
De inschrijving voor de lessen verloopt volledig digitaal. Per gezin zal er iemand een account aan moeten maken. Iedereen kan in een paar minuten tijd zichzelf of een gezinslid inschrijven en wij kunnen lesgroepen bij bijzonderheden per mail of sms op de hoogte brengen. Heb je al een account dan kun je zo inloggen en zo nodig kun eventueel je wachtwoord opvragen met je email adres.

Meer informatie en het inschrijfformulier vind je hier

Onze trainingen worden verzorgd door:
Brechtje Bruls (hoofdtrainer)

Ook dit jaar worden er clubkampioenschappen georganiseerd voor de jeugdleden. Maandag 24 juni t/m 4 juli ( finales op 3 en 4 juli in de avond) Er zal moeten worden ingeschreven via de website toernooi.nl.

Net als vorig jaar zullen we op sterkte spelen en daarom tellen je partijen NIET mee voor je KNLTB rating (DSS).

‘oranje’(3/4 veld) spelers mogen meedoen. Selectiespelers zijn verplicht om deel te nemen aan het enkelspel. Hiervoor dienen ze zelf in te schrijven.

De aanvang van de wedstrijden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is vanaf 16.00 uur tot 19.415 uur. Op woensdag van 13.30 uur tot 19.45 uur en in het weekend vanaf 10.00 uur. Als je op de middelbare school zit en 16.00 uur niet haalt dan dien je dat in je verhinderingen op te geven! Iedere speler wordt minimaal 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd verwacht. Je meldt je bij binnenkomst aan de wedstrijdtafel. Elke deelnemer die zonder bericht niet komt opdagen, geeft automatisch de partij een walk-over. Bij aanvang van het toernooi kun je op www.toernooi.nl zien wanneer je moet spelen. Houdt deze website gedurende het toernooi goed in de gaten. Je ontvangt vooraf een mail op je eerste speeldag.

In het finaleweekend moet je kunnen spelen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden de finales op zaterdag of op zondag gespeeld.

Net als vorig jaar zullen we ons best doen om er een geweldig toernooi van te maken met elke dag fruit en ook iets lekkers.

!! verzoek aan ouders!!

Zonder hulp van ouders kunnen we dit evenement niet tot een succes maken. Geef je dus op om een tafeldienst te draaien. Je hoeft tijdens een tafeldienst alleen maar te zorgen dat de kinderen de ballen krijgen, een baan toewijzen en de uitslag noteren. Het is dus niet moeilijk maar wel belangrijk om te doen! Een tafeldienst duurt 2 a 3 uurtjes. Je kunt je opgeven voor een tafeldienst door een e-mail te sturen naar jeugd@slaraak.nl.

De inschrijving voor de KNLTB voorjaarscompetitie 2019 (junioren) staat weer open. De inschrijving zal sluiten op 30 november om 23:59.

Jullie kunnen je inschrijven via dit formulier:
Inschrijven voor de competitie

Speeldata voorjaarscompetitie 2019:
Speeldata voorjaarscompetitie

 

Zowel in het voorjaar als in de winter kunnen jeugdleden aan de tenniscompetitie deelnemen. Competitietennis houdt in dat je met een team van minimaal 4 een hele middag een aantal wedstrijden speelt tegen andere verenigingen onder begeleiding van een coach. Hierbij wordt zowel ‘thuis’ als ‘uit’ gespeeld.

Er moeten ook altijd ouders bereid zijn te rijden. Je moet zelf wedstrijden kunnen spelen, best fanatiek zijn en natuurlijk kijk je naar wedstrijden van je teamgenoten.

Het zijn dus 7 speeldagen per competitieperiode en we moeten er vanuit gaan dat je op (bijna) alle 7 speeldagen kunt tennissen.

Iedereen moet zelf inschrijven. De JC stelt, in overleg met de hoofdtrainer, de teams vast aangaande van alle inschrijvingen en afhankelijk van de afzonderlijke speelsterkte van de teams. Uiteraard houden we rekening met de huidige teams en natuurlijk mag je al wat spelers zoeken om een team mee te maken, maar die moeten wel zelf inschrijven. Het inschrijfformulier wordt op de website gezet en daarop kun je aangeven met wie je graag in een team wilt spelen. Maar zoals hierboven als is aangegeven bepalen wij, jeugdcommissie.

Het hele jaar door worden er verschillende toernooien georganiseerd.

 • Jongbelegen toernooi (10 oktober)
  Dit is een gezelligheidstoernooi waar jong en oud aan deel kunnen nemen. Ieder jeugdlid kan hier aan meedoen, of je nu minior of junior bent. Maar je speelt niet alleen! Het is de bedoeling dat je samen met een volwassene inschrijft. Het leeftijdsverschil moet minimaal 18 jaar zijn.Dus nodig je vader, moeder, oma, opa, buurman/vrouw of wie dan ook maar uit om samen met jou op deze zondag een paar wedstrijdjes te spelen. Winnen is leuk, maar het gaat vooral om het plezier en de sportiviteit!
 • GOT Junior (14 september)
  De afgelopen jaren hebben Teco en Sla raak het laatste weekend voor de zomervakantie een gezamenlijk tennistoernooi georganiseerd voor alle jeugd die tennist op driekwart of heel veld. Vorig jaar is de naam aangepast naar Groot Oisterwijk Toernooi en doen de jeugdleden van Tennisclub Haaren en Udenhout ook mee. Van 14.00-17.30 uur worden er wedstrijden gespeeld voor de jongste jeugd en voor de ouderen gaan we langer door. Op Zaterdag is er een DJ met leuke muziek en is er in de middag een bbq of pizzabakker. De wedstrijden zullen worden ingedeeld, we husselen alles door elkaar waardoor alle leden van verschillende clubs met- en tegen elkaar spelen. De standen worden genoteerd en aan het einde van het toernooi is er een clubwinnaar.
 • Smash-It I II en III toevoegen; 17 april, 15 mei en 4 september
  Dit jaar organiseert de jeugdcommissie van Sla raak drie gezellige toss-woensdagmiddagen voor de basisschooljeugd. Wat houdt zo’n toss middag in? Je moet denken aan een gezellig potje tennis met meerdere wedstrijdjes met je leeftijdsgenoten in aanwezigheid van de trainers. Tijd tussen 14.00-16.00 uur. Kosten gratis inclusief ranja en wat lekkers. Gewoon gezellig allemaal komen dan maken we er een feestje van.
 • Indoor tennistoernooi, (2e week kerstvakantie)
  Vorig jaar zijn we gestart met het eerste SRO Indoor tennis event op de indoor tennisbanen van Ill Cuore te Moergestel en het was een groot succes. Samen tennissen, lunchen en een spelletje Yathzee of een potje kaarten tijdens de wedstrijden door. Jullie waren super enthousiast! Een sportief begin van het nieuwe jaar! Voor veel kinderen is het een eerste kennismaking met tennissen op een binnenbaan en dat is heel anders dan buiten. Het enthousiasme spatte er van af en dit jaar gaan we er tijdens de kerstvakantie weer een leuk event van maken. De datum is nog niet bekend maar daarvan brengen we je later op de hoogte.

Klik hier om meteen naar het inschrijfformulier te gaan.

De Rood, Oranje en Groene competitie is voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. Bij Rood en Oranje wordt er gemixt tussen spelertjes van Sla Raak en bezoekende verenigingen. Groen speelt met een Sla raak team tegen een team van de tegenstander.

Rood
In Tenniskids rood maken kinderen t/m 7 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in Rood of in Oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijdjes. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6×12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm lang.

Oranje
De volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal) het racket is tussen de 56 en 63,5 cm lang. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids Oranje competitie.

Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op de ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om een hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie bij deze fase is de Groene competitie. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket tussen de 63,5 en 68 cm lang.

Speeldata Rood en Oranje 2019

Voorjaar                                                                Najaar
Zondag 31 maart 2019                                     Zondag 8 september 2019
Zondag 7 april 2019                                          Zondag 15 september 2019
Zondag 14 april 2019                                      Zondag 22 september 2019
Maandag 22 april 2019 (2de paasdag)         Zondag 29 september 2019
Zondag 19 mei 2019                                          Zondag 6 oktober 2019
Zondag 26 mei 2019
Zondag 2 juni 2019

Zondag 10 juni 2019 (2de pinksterdag)

Speeldata Groene Competitie 2018

Voorjaar                                                                Najaar
Zondag 7 april 2019                                           Zondag 15 september 2019
Zondag 14 april 2019                                         Zondag 22 september 2019
Zondag 22 april 2019 (2de paasdag)              Zondag 29 september 2019
Zondag 12 mei 2019                                          Zondag 6 oktober 2019
Zondag 19 mei 2019                                          Zondag 13 oktober 2019
Zondag 26 mei 2019                                          Zondag 20 oktober 2019
Zondag 2 juni 2019                                            Zondag 27 oktober 2019

Bij de Rood en Oranje competitie speel je met de reguliere competitie ‘uit’ en ‘thuis’ wedstrijden onder begeleiding van een coach. Bij een ‘uit’ wedstrijd moeten er ook ouders bereid zijn om te rijden. Voor Oranje en Rood geldt dat bij een thuiswedstrijd de wedstrijden begeleidt worden door Maikel Smulders.

Op de volgende site staan de regels omtrent de World Tour:
https://www.tenniskids.nl/over-tenniskids/wedstrijdaanbod/kia-tenniskids-competitie/

Iedereen kan hieraan meedoen, ook als je pas net begonnen bent met tennissen. Dus twijfel niet en doe gezellig mee.
Indeling teams: de teams worden ingedeeld door trainers en JC op basis van: (1) Leeftijd die past bij rood, oranje of groen (2) Kijkwijzer niveaus KNLTB (3) Advies trainers.

De jeugd staat bij Sla Raak voorop en daarom investeren we in de jeugd.  Je hebt geen tennisles maar je zit op tennis! Bij Sla raak ben je lid van de club, speel je competitie en doe je mee aan alle activiteiten.

Daarom gaan we vanaf september 2019 starten met Tenniskids alles in 1 voor de jeugd tot en met 12 jaar!

Om het makkelijk te maken hoef je niet meer in te schrijven maar doe je automatisch overal aan mee. Met het nieuwe all-in lidmaatschap krijg je zomer- en winter training, maak je deel uit van een competitieteam van je eigen niveau en doe je automatisch mee met alle toernooitjes en activiteiten die we organiseren. Want als iedereen meedoet wordt het leuker.

Om jeugd te stimuleren om voor het TOP pakket te kiezen is het maandbedrag extra aantrekkelijk gemaakt. Meer informatie over wat, hoe en wanneer volgt snel.

Voor meer informatie zie het infoboekje jeugd

Ook een steentje bijdragen aan onze jeugd ?

U zult begrijpen, het organiseren van al deze activiteiten kost veel (vrije) tijd. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe leden voor de jeugdcommissie of hulpouders.

Vind je het leuk om te organiseren en/of hand en spandiensten te verrichten tijdens jeugdactiviteiten? Dan zijn wij, de jeugdcommissie van Sla Raak heel erg blij met je hulp.

Wij kunnen hulp(ouders) gebruiken bij het organiseren van toernooitjes; denk aan vooraf helpen met een indeling maken, zodat er leuke partijen ontstaan of tijdens de middag zelf helpen met de kinderen te ontvangen en hier en daarbij te springen of teller bij de allerjongsten.

Daarom zijn we erg blij als je lid wilt worden van de jeugdcommissie, zodat jouw kind gewoon naar al die leuke toernooitjes kan blijven komen. We vergaderen maximaal 6 keer per jaar (zo’n 1 ½ uur) en hebben de taken goed verdeeld (veelal met draaiboek).

Klik op de envelop om ons meteen een berichtje te sturen !